zondag 22 april 2012

Tag in Tim Holtz stijl met distress stains

Ik ben helemaal "in to the distress stains", wat een heerlijke vloeibare inkt is dat toch en wat kun je daar een mooie dingen mee maken. Zo ook deze tag in de stijl van Tim Holtz.
De tag is van chipbord en daar heb ik gelijk de 2 vlinders van Tim Holtz uitgestanst. Ik heb nog een tag gemaakt van het mooie gekleurde papier van Tim Holtz, die is voor de achterkant.
De chipbord tag is eerst bewerkt met witte gesso (ja er is ook zwarte gesso, daar ga ik binnenkort nog wat van maken...), laten drogen en met de picket fence stain ingesmeerd. Vervolgens wat verschillende kleuren stain op mijn craft sheet gedaan, water erbij en mijn tag erin gedoopt en met de heatgun gedroogt. Dit heb ik een aantal keren gedaan totdat ik tevreden was met het resultaat. Met archival jet black de achtergrond tekst gestempeld, de papieren tag erachter geplakt en de vlinders vol laten lopen met glossy accents voor een mooie glanzende laag. Dit goed laten drogen, zeker een dag, dan kan het uitharden.
Een lintje, touwtje en een spoeltje eraan en zie hier je hebt een superleuke tag voor aan een cadeautje, als kaart of gewoon voor de sier.
Alle materialen zijn bij Love Scrapping & More te verkrijgen, alleen de stempels zijn nog in bestelling.
Ik hoop dat jullie hier inspiratie uithalen om eens lekker te gaan kliederen met de distress stains. En wil je er hulp bij, zaterdagmiddag 28 april geef ik samen met Esther een techniekenworkshop over de stains, er is nog plek!
Creatieve groetjes van Alida.

5 opmerkingen:

  1. Supermooie tag!! Gave kleuren heb je gebruikt.
    Groeten van Femminde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige tag weer Alida. Leuk ook dat je er bij hebt gezet hoe je hem gemaakt hebt. Er is al veel animo voor de techniekenworkshop de 28e hè? Jammer dat ik zelf niet kan dan, anders wist ik het wel haha...

    BeantwoordenVerwijderen