vrijdag 29 juni 2012

Kaartjes Pion Design!

Ik begin steeds meer het kaartjes maken te ontdekken. Ideaal om je restjes op te maken of in combinatie met inkt en stempels.
Ik had nog wat restjes papier liggen uit de mooie lijn 'For Mother' van Pion Design en daar heb ik deze 3 kaartjes van gemaakt.

Bij het 1e kaartje heb ik wat plaatjes uit de cut out sheet en de sheet met tags van 'For Mother' gecombineerd met de mooie stempels van Graphic 45. De ondergrond voor het alfabet is gekleurd met de distress ink van Tim Holtz, het huisje is gestempeld met een bruine inkt, deze gemaskerd en vervolgens het alfabet gestempeld met een lichte grijze inkt.
Het kindje heb ik met 3D tape bevestigd en bewerkt met glossy accents voor de mooie glans. Ook de 3 rozen hebben een glans gekregen met glossy accents en zijn met 3D tape bevestigd. Het klosje is omwikkeld met jute touw en aan de label gehangen voor een speels effect.

Het 2e kaartje is uit dezelfde papierlijn gemaakt. Het vel met de rozen heb ik gemat op een stukje cardstock uit een handig papierblok van Tim Holtz, door de big shot gehaald met een embossingfolder van Tim Holtz en licht opgeschuurd. De rozet is gesneden met dedecorative strip van Tim Holtz en hier heb ik (als luie scrapper) gebruik gemaakt van een lange strook cardstock, precies op maat voor de rozet stans. Op het roosje een likje glossy accents en een labeltje eraan.

Het laatste kaartje heeft als basis het paperpad vel uit deze mooie papierlijn. Ik heb een grote stans van Tim Holtz en de kleinere stans uit de movers and shapers gebruikt, deze 2 passen heel mooi in elkaar. De vlinder is uiteraard ook van Tim Holtz en een stukje jute touw heb ik gebruikt als lijfje. Stukje kant er langs, labeltje erop en je hebt een heerlijke vintage kaart.
Voor de binnenkant heb ik het restje van de voorkant gebruikt, op die manier is de binnenkant van je kaart ook heel mooi aangekleed.
Dat was het weer, ik hoop dat jullie er wat inspiratie uit opdoen wat je allemaal met de mooie lijn van Pion 'For Mother' kan doen.
Creatieve groetjes van Alida.

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kaarten Alida, erg mooi. Die stempels zijn leuk zeg! Enne...een voorraadje kaarten in huis hebben is nooit weg toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superleuke kaartje zeg!! Stuk voor stuk zoooo leuk!
  Lieve groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zien die stanzen er toch altijd leuk uit op die kaarten!
  Helaas heb ik zelf geen snij/stans apparaat... misschien toch maar eens op mijn "lijstje" zetten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een romantische kaarten Alida! En wat een leuk idee om het negatief van een stans voor de binnenkant te gebruiken.
  En euh Petra... als je eenmaal een stansapparaat hebt kun je echt niet meer zonder. Ik doe eigenlijk bijna alles met m'n Big Shot (er zijn zoveel gave stanzen!!) en meestal blijven de ponsen in de la liggen.

  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor...
  Prachtig Alida!

  BeantwoordenVerwijderen