zaterdag 2 juni 2012

Werken met een stencil en Baby Jane van Cosmo Cricket

Vandaag wil ik jullie graag 2 layouts laten zien die ik gemaakt heb met de nieuwe lijn van Cosmo Cricket, Baby Jane èn met een stencil van Joy!
Tegenwoordig ben ik helemaal weg van het gebruik van stencils, ook wel templates of masks genoemd. Je kunt er zulke leuke dingen mee doen! 
Bij de eerste layout laat ik jullie een aantal van deze mogelijkheden zien.

 Nr. 1: met inkt bewerkt
Nr. 2: stencil met gesso ingesmeerd en het als 'stempel' gebruikt
 Nr. 3: gedeelte's van stencil gebruikt. Met embossingpoeder patroon gemaakt, daarna complete label met Utee bewerkt. Na drogen label 'gebroken' zodat er mooie barstjes in kwamen. 
Nr. 4: alleen met embossingpoeder
Nr 5: met spray-inkt
Nr. 6: Eerst complete label kleuren met spray-inkt, goed drogen en dan stencil met gesso bewerken. Eventueel na eerste (goed gedroogde!) laag nog een keer gesso gebruiken.

Nr. 7: alleen 1x patroon met gesso gedaan. Plak daarvoor de rest van het stencil even af, bijvoorbeeld met schilderstape en een stuk papier.
Nr. 8: eerst complete label met spray-inkt kleurtje geven, daarna met oranje inkt stencil gebruiken en op het laatst nog met een Distress Stain de kleur 'ruw' er overheen doen, zodat het een beetje een waterverf-effect krijgt.

En dan, zoals beloofd, de tweede layout. Ook gemaakt met dezelfde lijn van Cosmo Cricket en met gebruik van het stencil van Joy! Nu heb ik met gesso een groot gedeelte van het Kraft cardstock bewerkt als achtergrond voor de rest van mijn layout.

De foto is al heel oud en ik heb hem al meerdere malen gebruikt op layouts, maar ik vind het zò'n cutie! Het is het moment dat Niek (mijn oudste) voor het eerst zijn beide zusjes tegelijk op schoot had. Ik zal nooit de trotse (en ook een beetje wanhopige: oh, wat zal ik het zwaar krijgen met 2 zussen!! hihi..) blik in z'n ogen vergeten en daarom is deze foto me erg dierbaar!

De letters heb ik uit foam-vellen gestanst met het Chip Block alphabet van Tim Holtz. De foam-vellen zijn te koop in allerlei kleuren! (aanwezig in de winkel, nog niet in de webwinkel).


Overige benodigdheden: Elles Studio this Moment tags, Eline's Huis fineer ornamentjes,
Washi tape en Twine.

Ik hoop dat ik jullie zo wat inspiratie gegeven heb om ook eens met een stencil te gaan werken. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je die natuurlijk altijd aan me stellen!

XXXJenneke

4 opmerkingen:

 1. Bedankt voor deze duidelijk beschreven blogpost!

  Ik denk dat er veel lezers/scrappers zijn (mezelf meegeteld ...) die geen idee hadden wat je allemaal met zo'n stencil kan doen.
  Wat een LEUKE effecten allemaal! Daar ga ik er zeker 'n paar van "liften" :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat leuk zeg, gave tags en fijn dat je uitlegt hoe of wat. En die layout is super!! Ben gek op vrolijke kleurtjes en die foto is zooo lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke lay outs Jenneke!!! En het is ook leuk om een oudere foto te scrappen, het papier leent zich er ook prima voor.
  En inderdaad ik ben het Wendy en Petra eens ik had dit zelf allemaal niet bedacht. Bedankt voor het delen, wie weet zie je het nog eens terug.

  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk en kleurrijk Jenneke, ziet er super uit met al die techniekjes.

  BeantwoordenVerwijderen