vrijdag 18 mei 2012

Black Gesso kaartjes

Ik heb een paar kaartjes met black gesso (Studio/Ranger) gemaakt. Ik zag het in de winkel staan bij Guida en dacht dat wil ik ook eens proberen.


Het linkerkaartje heb ik gerold met de brayer met black gesso, hier en daar een witte vlek opengelaten. Goed laten drogen en nadrogen met de heatgun. Daarna heb ik er kleur aan toegevoegd met color wash eggplant van Ranger (niet bij Guida te verkrijgen), dit gedroogd met de heatgun. Daarna met de distress stain picket fence de achtergrond gestempeld en gedroogd. Het witte kleurt dan wat lila op. De vlinders heb ik gestempeld met verschillende kleuren distress stains en uitgeknipt.

Het rechterkaartje heb ik eerst bewerkt met verschillende kleuren distress ink, daarna met de brayer en black gesso er deels overheen, laten drogen. De achtergrondstempel heb ik met de distress stain picket fence gestempeld. Kantje gekleurd met victorian velvet distress ink. De rozet is gemaakt met de rozet stans van Tim Holtz en is uit het tissue paper gesneden.

Erg leuk spul dat black gesso, daar ga ik vast en zeker nog meer mee maken.
Tot een volgende keer maar weer.
Creatieve groetjes van Alida.

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg,ga je idee ook eens proberen,eerst beetje sparen voor wat artikelen en kleuren,maar leuk idee!
  Ben meer van foto"s op canvas scrappen,maar nu ook af en toe kaarten,leuk idee zo,bedankt voor de tip!
  Groetjes Moon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo helemaal niet jou maar wat zijn ze leuk geworden! Geweldig, hadzwarte gesso gezien maar dat je erditresultaat mee kunt krijgen. Leuk Alida, was het een uitdaging voor je zwart?:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooi, vooral die linker. Tja paars he!
  Mooie foto ook weer met dat muziek papier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi effect krijg je met dat zwarte gesso. En erg leuk dat die kaartjes zo verschillend zijn geworden zo. Ben benieuwd wat je er allemaal nog meer mee gaat maken.

  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie tags zeg, vooral het effect van die Black Gesso vind ik geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen